TENTOONSTELLINGEN

TENTOONSTELLINGEN

RONDE-TENTOONSTELLING

101 edities, gebundeld in één permanente Ronde-Tentoonstelling. Dompel je onder in de nostalgie van Vlaanderens Mooiste. De legendarische overwinningen van Eddy Merckx. De tragische val van Jasper Skibby op de Koppenberg. De geweldige solo van Philippe Gilbert. Je herbeleeft het hier allemaal opnieuw.

Kom je graag nog meer te weten? Boek dan een rondleiding met één van onze wielergekke gidsen. Of waarom niet rondgeleid worden door een Rondeheld? Johan Museeuw staat tot jouw beschikking!

Ook de jonge Ronde-fan komt aan zijn trekken. Met een kinderparcours, mede-ontwikkeld door kinderauteur Brigitte Minne, ontdekt hij al spelenderwijs alle geheimen van de Ronde. Dankzij verscheidene parcours is dit geschikt voor kinderen tussen 3 en 12 jaar. Kinderparcours gratis bij aankoop van een kinderticket.

KINDERPARCOURS

Heeft je kind het in zich om de nieuwe Jolien D’hoore of Oliver Naesen te worden? Het is nooit te vroeg om haar / zijn interesse op te wekken! In het Centrum Ronde van Vlaanderen hebben we drie kinderparkoersen gebouwd waar je jonge spruit zich kan inleven in de wereld van het wielrennen. Samen met Varken ontdekt zij / hij spelenderwijs de magie van De Ronde van Vlaanderen.

De kinderparkoersen zijn er voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Ze zijn geïntegreerd in de Ronde-tentoonstelling.

KONINGINNEN VAN DE KOERS

De geschiedenis, de kampioenen, de techniek, de vooroordelen en de media. 

De tentoonstelling Koninginnen van de Koers brengt de historiek van bijna 100 jaar vrouwenwielrennen in beeld.

Koersende dames hoeven helemaal niet onder te doen voor hun mannelijke collega’s. Dat begrijpt de wielerliefhebber de jongste jaren gelukkig steeds beter. Vrouwenkoersen worden alsmaar populairder. Bepaalde wedstrijden komen live op televisie en de heldinnen van de fiets krijgen vaker dan vroeger een forum in allerlei sportprogramma’s.

En toch krijgen koersende dames nog altijd minder aandacht dan mannelijke coureurs. Onterecht, vinden wij. Net als koningen verdienen ook koninginnen een podium. Met deze tentoonstelling wil het Centrum Ronde van Vlaanderen de Koninginnen van de Koers een vaste plaats geven.

KOERSEN IN DE GROOTE OORLOG

Paul Deman, de eerste winnaar van de Ronde van Vlaanderen, neemt je op sleeptouw doorheen de woelige jaren van de Eerste Wereldoorlog. Hij doet dat met een heuse virtual reality experience – en wij maar denken dat die technologie in die tijd nog niet bestond. Naast koersen had Deman blijkbaar nog tijd om spionage-opdrachten uit te voeren. Da’s wat anders dan de godganse middag in de zetel te liggen na een training!

Naast dat van Deman brengt deze expo nog heel wat andere heldenverhalen. Wie kent François Faber nog, de coureur-soldaat die het leven liet in de loopgraven? Of Hélène Dutrieu? We frissen je geheugen graag op!

Van 4 mei 2018 tot 12 mei 2019

Je zit te popelen om in ware Cavendish-stijl naar een van onze tentoonstellingen te sprinten? Stel je recht op de trappers, neem je guidon onderaan vast en klik hieronder voor alle praktische informatie!

This post is also available in: Engels