IN HET WIEL VAN DE FLANDRIENS

We strelen de voet van de Koppenberg en de kop van de Paterberg, schudden over de Oude Kwaremont en de Taaienberg en slalommen over spaghettistraatjes en legendarische kasseistroken, tussen beekvalleien en getuigenheuvels. Onderweg vertellen we straffe verhalen over de vloek van Ronse, de mythe van de bult van Melden,

koersen volgens Briek Schotte, het calorieverbruik van Cancellara…. In de Ronde van Vlaanderenstraat brengen we een eerbetoon aan de helden van de fiets en aan Karel van Wijnendaele, die de Vlaming leerde lezen…over de koers.

Deze busrit kan vooraf, achteraf of onderweg worden gecombineerd met:

  • Een stadswandeling in Oudenaarde begeleid door een gids:je bewondert het bladgoud op de uitbundig versierde gevels van het 16de-eeuwse stadhuis, kijkt omhoog naar de majestueuze Sint-Walburgakerk en struint doorheen het begijnhofen over het Tacambaroplein.
  • Een bezoek aan het MOU (museum Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen) in het florissante stadhuis: kleurrijke Oudenaardse wandtapijten in de lakenhal en een eclatante zilvercollectie, en ook nog de imposante volks- en schepenzaal (2 euro pp).
  • Een streekbiertje op de Hotond, het hoogste punt van Oost-Vlaanderen, zowat 150 meter boven de zeespiegel. We nemen je graag mee op een korte, panoramische wandeling.
  • Een rondje Ronse. We rijden langs het oudste station van België, zingen het lied van de Bommels en vergapen ons op fleurige art-decogevels.
  • Een bezoek aan een van de indrukwekkendste cryptes van het land en aan de Sint-Hermesbasiliek.

Je hoeft niet langer gek te zijn om rond het schrijn van deze heilige te lopen (2,5 euro pp + 30 euro/gids).

  • Een biergondische vertelling in microbrouwerij Keun, door de gepassioneerde brouwer zelf (8 euro pp, proeverij inbegrepen).
  • Een babbel met de molenaar van de vlakbij gelegen Brembosmolen, een compleet bewaarde watermolen die in de 16de eeuw ook nog schors maalde.

Stel zelf je daguitstap samen, laat ons weten welke tussenstops je graag wenst en wij nemen de organisatie in handen. Last van keuzestress? Kies dan voor ons voorbeeldarrangement:

VOORBEELDARRANGEMENTEN

09u30:

Ontvangst met koffie en gebak in het Centrum Ronde van Vlaanderen

Bezoek Ronde-tentoonstelling

Stadswandeling in Oudenaarde

12u00:

Lunch in het Peloton Café

13u30:

Busrondrit ‘In het Wiel van de Flandriens’ inclusief een streekbiertje op de Hotond

17u00:

Afsluitend drankje in het Centrum Ronde van Vlaanderen

> Prijs per persoon: € 38,00

Te weinig tijd? Het programma zonder lunch en bezoek aan de Ronde-expo komt op

15 euro per persoon (inclusief ontvangst met koffie en gebak én een streekbiertje op de Hotond).