Het Centrum Ronde van Vlaanderen lanceert meertalige audiotour

Het Centrum Ronde van Vlaanderen voegt een extra belevingselement toe aan de Ronde-tentoonstelling. Het stelt een audiotour open voor het grote publiek waarbij de wielerfan meer info te horen krijgt over Vlaanderen Mooiste. De audiotour is momenteel beschikbaar in het Nederlands en het Engels.

 

Dankzij de nieuwe audiotour kunnen zowel binnenlandse als buitenlandse wielerfans zich naar hartenlust onderdompelen in de verhalen en weetjes over Vlaanderens Mooiste.  Deze nieuwe attractie voegt een extra laag toe aan de huidige multimedia-beleving in de exporuimte. Daar loopt de tijdelijke tentoonstelling ‘Koersen in de Groote Oorlog’ op zijn einde en valt op symbolische wijze samen met de Omloop der Slagvelden (30 augustus).

 

 

Nederlandstalige audiotour

In de Nederlandstalige versie loodst de stem van Sporza-journalist Carl Berteele (op een tekst van Geert Vandenbon) de bezoeker doorheen de geschiedenis van de Ronde van Vlaanderen. Hij vertelt over de verschillende facetten van de bekendste eendagsklassieker: het prille begin, de groei van klein naar groot, de rol van de media, de verschillende start- en aankomstplaatsen, de belangrijkste hellingen, de evolutie van het parcours en het prijzengeld, enz.  Een schat aan informatie voor de geïnteresseerden in geschiedenis, leuke statistieken en opmerkelijke verhalen. De bezoeker kan op meer dan 35 luisterpunten een boodschap beluisteren die nu eens 45 seconden dan weer meer dan 2 minuten duurt. Het gaat dus goed en vlot vooruit.

 

Engelstalige audiotour

En er is ook gedacht aan bezoekers die het Vlaams/Nederlands niet begrijpen. Zij kunnen hun oor te luister leggen via de Engelstalige audiotour, eveneens heerlijk ingesproken door een native speaker. En er zijn plannen om de audiotour ook andere talen te introduceren. De audiotour op zich neemt ongeveer 50 min à 1 uur in beslag.

 

 

Benieuwd naar het gesproken Ronde-verhaal en hoe Carl Berteele je op sleeptouw neemt doorheen de geschiedenis van de mooiste klassieker ter wereld? Kom het bij ons ontdekken… We zijn iedere dag (maandag t.e.m. zondag) open van 10 tot 18u.