BELEEF DE RONDE

BELEEF DE RONDE

BELEEF DE RONDE

RIDE LIKE A PRO

In het spoor van levende legendes zoals Eddy Merckx, Andrei Tchmil en Fabian Cancellara fiets je de route van de echte Ronde van Vlaanderen. Je rijdt van helling naar helling waarvan elke kassei, elk stukje asfalt en elke vierkante centimeter getuigen zijn van meer dan honderd jaar wielergeschiedenis. Je geniet van de heerlijke vergezichten boven op de Muur, proeft het zweet van Niki Terpstra op de Paterberg en beeldt je in hoe je net als Philippe Gilbert als winnaar alleen over de Oudenaardse meet rijdt.

Om het allemaal nog realistischer te maken kun je de Ronde nu rijden op een professionele fiets. Door onze samenwerking met topfabrikanten als Specialized bieden we je de best mogelijke ervaring die een fietser zich kan inbeelden. Huur bij ons een fiets en voel je een heuse prof door onze Ride Like a Pro-service!

PODCAST

Stel het je voor. Je rijdt doorheen de prachtige Vlaamse Ardennen, en plots doemt daar de Koppenberg voor jou op. Hoe bedwing je deze mythische bult? Johan Museeuw vertelt het je! Samen met hem krijg je hem klein. Samen met de wielergekke mannen van La Permanence zorgen we binnenkort voor een unieke fietsbeleving.

RIJD ZELF DE RONDE VAN VLAANDEREN

Met de permanent bewegwijzerde Ronde van Vlaanderen-routes is het een fluitje van een cent – nou ja – om de iconische hellingen van Vlaanderens Mooiste zelf te gaan ontdekken. De drie lussen bieden voor elk wat wils. Waar wacht je nog op? Vul je drinkbus, steek voldoende druk op je banden en neem vooral wat kleingeld mee voor een flinke dorstlesser achteraf! Start en aankomst aan het Centrum Ronde van Vlaanderen.

DE RODE LUS

Weet je nog hoe Fabian Cancellara in 2010 Tom Boonen achterliet op de Muur en alleen naar Meerbeke reed? Of hoe Peter Van Petegem en Frank Vandenbroucke in 2003 op diezelfde Muur de rest op afstand fietsten om 16 kilometer later voor de overwinning te sprinten? Herbeleef de Ronde van toen met deze rode lus. Hij brengt je langsheen de oude finale met onder meer de Berendries, de Eikenberg en de Bosberg. Proef 114 kilometer lang – al dan niet met de vingers in de neus – de smaak van kasseien en verdomd lastige hellingen in het hart van de Vlaamse Ardennen.

DE BLAUWE LUS

Met z’n 78 kilometer mag de blauwe lus dan wel de kortste van de drie zijn, een wandeling in het park is hij allerminst. De Taaienberg (ai!), de Oude Kwaremont (auw!) en de Koppenberg (aaaaaauw!) zijn maar enkele van de kuitenbijters die je serieus pijn kunnen doen. Een goede massage achteraf is geen overbodige luxe!

DE GELE LUS

D-d-d-av-v-v-ver-r-r-r over de bekendste kasseistroken van de Ronde met deze gele lus. De 103 kilometer lange route leidt je onder meer naar de Paddestraat, de Lippenhovestraat en de Holleweg. Een vlakke rit? Geen sprake van in de Vlaamse Ardennen! De Wolvenberg, de Molenberg en nog vele andere hellingen lachen je toe! Zul jij na deze tocht ook nog lachen?

PARTNERROUTES

Naast de drie bovenstaande lussen hebben we ook nog enkele andere routes die we ontwikkelden samen met onze partners. Ontdek ze hier.

GO4CYCLING-ROUTE

In de moderne Ronde van Vlaanderen wordt de Paterberg maar liefst drie keer beklommen. In deze route houden we het bij één keer, hoewel we je niet tegenhouden als je grotere ambities hebt. Woeker echter niet met je krachten, want straks steek je de taalgrens over en qua hoogtemeters betekent dat meestal weinig goeds. Deze tocht houdt je 95 kilometer lang vast in je klikpedalen. De route is te bekijken en te downloaden op RouteYou. Start-en eindpunt: Centrum Ronde van Vlaanderen.

RAPHA X BAHAMONTES

Neem wat snelle suikers mee voor onderweg want deze tocht leidt je dwars doorheen de Vlaamse Ardennen. Via Zwalm en Zottegem ga je naar Brakel, waar je boven op de Toepkapelstraat beter een gebedje prevelt voor wat nog komen gaat. Via Everbeek ga je naar D’Hoppe, om dan langs Maarkedal terug te keren naar Oudenaarde. Kilometers op de teller: 105. De route is veel vlugger neergeschreven dan gereden! Start- en eindpunt: Centrum Ronde van Vlaanderen.

GENIET VAN EEN VERFRISSENDE DOUCHE

Een zweetgeurtje is misschien wel het ultieme bewijs van je inspanning, maar toch is het aangenamer om fris gewassen weer naar huis te gaan. In het Centrum Ronde van Vlaanderen kun je terecht voor een heerlijke douche. Reserveren is zelfs niet nodig. Je betaalt 2 euro en krijgt douchegel en een handdoek ter beschikking. Een massage is helaas niet inbegrepen.

GPS-VERHUUR

Met een Wahoo-gps op zak vind je overal je weg in de Vlaamse Ardennen. Maak een keuze uit vooraf geprogrammeerde routes of stel je eigen route samen. Daghuur: € 10 – reservatie gewenst.

VUL BIJ ONS JE BIDON

Goed gehydrateerd blijven is het begin van alles. Bij gebrek aan een volgwagen – en een knecht in je ploeg die voor je bevoorrading zorgt – kun je in het Centrum Ronde van Vlaanderen terecht om zelf je drinkbus te vullen. Dat is zelfs helemaal gratis!

DE LEEUW VAN VLAANDEREN

Met wie kun je beter het parcours van de Ronde van Vlaanderen ontdekken dan met Johan Museeuw, de Leeuw van Vlaanderen himself? De drievoudige Rondewinnaar neemt jouw groep op sleeptouw langsheen zijn favoriete Ronde-plekjes. Met zijn tips & tricks overwin je zelf de nijdigste kuitenbijters en kinderkopjes. Het parcours wordt op maat uitgewerkt en is zo’n 60 à 80 km lang. Voor groepen vanaf 15 personen, € 29,50 per persoon (inclusief een bezoek aan de Rondetentoonstelling). Sta je samen met Museeuw op de finishfoto of rijd je hem los uit het wiel?

This post is also available in: Engels