fbpx

BELEEF DE RONDE

BELEEF DE RONDE

BELEEF DE RONDE

RondeShop

FIETSEN IN DE VLAAMSE ARDENNEN

Beleef de Ronde in het spoor van levende legendes zoals Eddy Merckx, Johan Museeuw en Tom Boonen. Je rijdt van helling naar helling waarvan elke kassei, elk stukje asfalt en elke vierkante centimeter getuigen zijn van meer dan honderd jaar wielergeschiedenis. Je geniet van de heerlijke vergezichten boven op de Muur en de Paterberg en beeldt je in hoe je net als een echte Ronde-winnaar alleen over de Oudenaardse meet rijdt. Kortom: de ultieme fietsbeleving in de Vlaamse Ardennen.

Paterberg
Ride like a Pro

FIETSVERHUUR: Ride like a Pro

Om het allemaal nog realistischer te maken kun je de Ronde nu rijden op een professionele fiets. Zin om jezelf even Tiesj Benoot of Jolien D’Hoore te voelen? Huur dan een fiets bij ons via Ride Like a Pro. Door onze samenwerking met topfabrikanten zoals Specialized en Ridley bieden we je de best mogelijke ervaring die een fietser zich kan inbeelden. Jij hoeft enkel over goede benen te beschikken, wij zorgen voor de rest: een topfiets, helm, pedalen, GPS met diverse routes, pechbijstand, douche en drankje.

  • Voel je een echte profwielrenner!
  • All-in-one pakket: www.ridelikeapro.be
  • Ontdek de prachtige Vlaamse Ardennen op 2 wielen
Ride like a Pro Tiesj Benoot
Podcast ride

PODCAST RIDE 

Stel het je voor. Je rijdt doorheen de prachtige Vlaamse Ardennen en plots doemt daar de Paterberg voor jou op. Hoe bedwing je deze mythische bult? Neem je het gootje of toch maar over de kasseien? Geen paniek! We hebben in samenwerking met La Permanence ’s werelds eerste interactieve podcast ride ontwikkeld.

Met het koersadvies van Johan Museeuw en José De Cauwer in je oortje krijg je die  kasseihellingen heus wel klein. Een unieke fietsbeleving voor wie van de Vlaamse Ardennen houdt.

Neem hieronder een kijkje om Interreg Reporter Jan van Blerk aan het werk te zien op de blauwe lus met het koersadvies in het oortje.

BELEEF DE RONDE VAN VLAANDEREN

Met de permanent bewegwijzerde Ronde van Vlaanderen-routes is het een ‘fluitje van een cent’ om de iconische hellingen van Vlaanderens Mooiste zelf te gaan ontdekken. De drie lussen bieden voor elk wat wils. Waar wacht je nog op? Vul je drinkbus, steek voldoende druk op je banden en neem vooral wat kleingeld mee voor een flinke dorstlesser achteraf in het Peloton Café! Start en aankomst aan het Centrum Ronde van Vlaanderen.

RODE LUS

(114 km)

Weet je nog hoe Fabian Cancellara in 2010 Tom Boonen achterliet op de Muur en alleen naar Meerbeke reed? Of hoe Peter Van Petegem en Frank Vandenbroucke in 2003 op diezelfde Muur wegreden van de rest om 16 kilometer later voor de overwinning te sprinten? Herbeleef de Ronde van toen met deze rode lus. Hij brengt je langs de oude finale met onder meer de Berendries, de Eikenberg en de Bosberg. Proef 114 kilometer lang de smaak van kasseien en verdomd lastige hellingen in het hart van de Vlaamse Ardennen.

BLAUWE LUS

(78 km)

Met z’n 78 kilometer mag de blauwe lus dan wel de kortste van de drie zijn. Een wandeling in het park is het allerminst. De Taaienberg, de Oude Kwaremont en de Koppenberg zijn maar enkele van de kuitenbijters die je serieus pijn kunnen doen. Een goede massage achteraf is geen overbodige luxe!

GELE LUS

(103 km)

Daver over de bekendste kasseistroken van Vlaanderens Mooiste met deze gele lus. De 103 kilometer lange route leidt je onder meer naar de Paddestraat, de Lippenhovestraat en de Holleweg. Een vlakke rit? Geen sprake van in de Vlaamse Ardennen! De Wolvenberg, de Molenberg en nog vele andere hellingen lachen je toe! Zul jij na deze tocht ook nog lachen?

PARTNERROUTES

Naast de drie bovenstaande lussen hebben we ook nog enkele andere routes die we samen met onze partners hebben ontwikkeld. Ontdek ze hieronder!

GO4CYCLING-ROUTE

(95 km)

In de moderne Ronde van Vlaanderen wordt de Paterberg maar liefst drie keer beklommen. In deze route houden we het bij één keer, hoewel we je niet tegenhouden als je grotere ambities hebt. Woeker echter niet met je krachten, want straks steek je de taalgrens over en qua hoogtemeters betekent dat meestal weinig goeds. Deze tocht houdt je 95 kilometer lang vast in je klikpedalen. De route is te bekijken en te downloaden op RouteYou.

Start- en eindpunt: Centrum Ronde van Vlaanderen.

RAPHA X BAHAMONTES

(105 km)

Neem wat snelle suikers mee voor onderweg, want deze tocht leidt je dwars doorheen de Vlaamse Ardennen. Via Zwalm en Zottegem ga je naar Brakel, waar je boven op de Toepkapelstraat beter een gebedje prevelt voor wat nog komen gaat. Via Everbeek ga je naar D’Hoppe om dan langs Maarkedal terug te keren naar Oudenaarde. Kilometers op de teller: 105 km. Deze route is veel vlugger neergeschreven dan gereden!

Start- en eindpunt: Centrum Ronde van Vlaanderen. 

EXTRA FACILITEITEN

Douchebeurt

VERFRISSENDE DOUCHE: SHOWER LIKE A PRO

Een zweetgeurtje is misschien wel het ultieme bewijs van je inspanning, maar toch is het aangenamer om fris gewassen weer naar huis te gaan. In het Centrum Ronde van Vlaanderen kun je terecht voor een heerlijke opfrisbeurt in onze gloednieuwe douches. Reserveren is niet nodig.

Een opfrisbeurt kost €2 per persoon. 

Huur GPS

Met een Wahoo-GPS op zak vind je overal je weg in de Vlaamse Ardennen. Maak een keuze uit vooraf geprogrammeerde routes of stel je eigen route samen.

€10 per dag. Reservatie gewenst via mail

Bevoorrading

VUL BIJ ONS JE BIDON

Goed gehydrateerd blijven is het begin van alles. Bij gebrek aan een volgwagen – en een knecht in je ploeg die voor je bevoorrading zorgt – kun je in het Centrum Ronde van Vlaanderen terecht om zelf je drinkbus te vullen.

Dat is zelfs helemaal gratis! 

PELOTON CAFÉ

Op krachten komen na je fietsrit? Kopman of knecht, klimmer of spurtbom, flandrien of niet, iedereen welkom! Vul die verbrande ‘Strava-calorieën’ terug aan in het Peloton Café. Ideale uitvalsbasis vóór en na jouw rit. Meer info? Klik hier!

RONDESHOP

Een binnenband extra vergeten of heb je een gebrek aan sportvoeding mee voor onderweg? Je kunt vóór jouw rit altijd langskomen in de RondeShop zodat je goed uitgerust bent voor je toch in de Vlaamse Ardennen.

Begeleide fietsrit

Met wie kun je beter het parcours van de Ronde van Vlaanderen ontdekken dan met Johan Museeuw, de Leeuw van Vlaanderen himself? De drievoudige Ronde-winnaar neemt jouw groep op sleeptouw langs zijn favoriete Ronde-plekjes. Met zijn tips & tricks overwin je zelf de nijdige kuitenbijters en kinderkopjes. Het parcours wordt op maat uitgewerkt en is doorgaans tussen 60 en 80 km lang. Sta je samen met Museeuw op de finishfoto of rijd je hem los uit het wiel?

Voor groepen vanaf 15 personen. Prijs (incl. bezoek aan de exporuimte) is op aanvraag via mail. 

Veilige fietsopberging

“Mag ik mijn fiets binnen opbergen? Ik laat mijn fiets niet graag buiten onbewaakt staan.” Tuurlijk mag dat, we hebben zelfs liever van wel. Die mogen tegen de hekkens gestald worden. Zo is er veel meer sociale controle en staat je fiets droog.

Gebruik locker

Je wilt wat spullen opbergen om dan achteraf terug op te halen? Dat kan bij ons! Maak gebruik van een van onze lockers.

Extra faciliteiten

This post is also available in: Engels