Hachiko’s Mooiste

Hachiko’s Mooiste presenteert fiets-, wandel- en handbiketocht van Oudenaarde naar Merelbeke

 

Hachiko vzw is een organisatie die assistentiehonden opleidt voor personen met een motorische beperking. Hun doelstelling is de opleiding, matching en verdere begeleiding van hulphonden, meldhonden en duohonden in functie van een betere levenskwaliteit voor personen met een motorische beperking of epilepsie. Daarnaast plaatsen ze ook instellingshonden in o.a. woonzorgcentra, voorzieningen voor personen met een (aangeboren) handicap en centra voor psychosociale zorg.

 

Om te zien wat zij doen, verwijzen we jullie graag door naar de website. Bekijk ook onderstaand filmpje eens om te zien wat het belang is van assistentiehonden en hoe Hachiko het verschil maakt:

 

 

 

 

Naar aanleiding van Hachiko’s 20ste verjaardag in 2014, fietsten enkele Hachiko-baasjes zo maar eventjes 5263,93 km bij elkaar op hun handbikes. Dankzij die inzet, de hulp van heel wat enthousiastelingen en de steun van een aantal sponsors kon men na drie weken zwoegen en zweten een cheque van 11.153,15 euro overhandigen aan Hachiko vzw.

 

Hachiko’s Mooiste

Uit erkentelijkheid voor wat die gratis geschonken viervoeters in hun leven betekenen, willen vijf Hachiko-baasjes vijf jaar later, voor Hachiko’s 25ste verjaardag, opnieuw de handbike in beweging zetten. Aangezien Hachiko assistentiehonden plaatst en begeleidt in heel Vlaanderen, willen ze tussen vrijdag 2 en zondag 25 augustus de vijf Vlaamse provincies aandoen. Naar analogie met de wielerwedstrijd, die ook wel Vlaanderens Mooiste wordt genoemd, noemden zij hun ‘Ronde van Vlaanderen’ Hachiko’s Mooiste. Uiteraard is iedereen – handbikers, fietsers, wandelaars, rolstoelgebruikers, bestuurders van scooters en driewielers,… welkom om de vijf koplopers te vergezellen op hun tocht langs haalbare routes. Alle deelnemers verzamelen steeds om 13u30 op het afgesproken startpunt en ontvangen ter plaatse een plannetje met de uitgestippelde route van telkens 20-25 km. Na(ast) iedere tocht is er ook mogelijkheid om extra te steunen door: deel te nemen aan een quiz, een wijnproeverij, een veiling met bijzondere stukken van bekenden mensen, een eetfestijn, een spel- en familiedag in een voorziening waar een door Hachiko opgeleide instellingshond aan het werk is, …

 

Oudenaarde – Merelbeke

De allereerste tocht van Hachiko’s Mooiste start op vrijdag 2 augustus in Oudenaarde (Centrum Ronde van Vlaanderen) langs de Scheldevallei en eindigt in Merelbeke, de thuisbasis van vzw Hachiko. Hieronder vind je het programma:

12.30 uur: officieel startmoment van Hachiko’s Mooiste in het Centrum Ronde van Vlaanderen (persmoment)
13.30 uur: Startschot door de burgemeester van Oudenaarde en paralympisch kampioen Peter Genyn

Iedereen is welkom om deel te nemen! Deelnameprijs: 5 euro.

 

hachiko's mooiste

 

 

Raadpleeg de map van Hachiko’s Mooiste voor alle informatie en data van de activiteiten of scrol naar beneden om de affiches van alle activiteiten te raadplegen! Ook op de Facebookpagina van Hachiko’s Mooiste kan je terecht voor de laatste updates. Voor specifieke vragen kan je mailen naar michedhondt@telenet.be of bellen naar het nummer 0475/53.25.76

Het Centrum Ronde van Vlaanderen lanceert meertalige audiotour

Het Centrum Ronde van Vlaanderen voegt een extra belevingselement toe aan de Ronde-tentoonstelling. Het stelt een audiotour open voor het grote publiek waarbij de wielerfan meer info te horen krijgt over Vlaanderen Mooiste. De audiotour is momenteel beschikbaar in het Nederlands en het Engels.

 

Dankzij de nieuwe audiotour kunnen zowel binnenlandse als buitenlandse wielerfans zich naar hartenlust onderdompelen in de verhalen en weetjes over Vlaanderens Mooiste.  Deze nieuwe attractie voegt een extra laag toe aan de huidige multimedia-beleving in de exporuimte. Daar loopt de tijdelijke tentoonstelling ‘Koersen in de Groote Oorlog’ op zijn einde en valt op symbolische wijze samen met de Omloop der Slagvelden (30 augustus).

 

 

Nederlandstalige audiotour

In de Nederlandstalige versie loodst de stem van Sporza-journalist Carl Berteele (op een tekst van Geert Vandenbon) de bezoeker doorheen de geschiedenis van de Ronde van Vlaanderen. Hij vertelt over de verschillende facetten van de bekendste eendagsklassieker: het prille begin, de groei van klein naar groot, de rol van de media, de verschillende start- en aankomstplaatsen, de belangrijkste hellingen, de evolutie van het parcours en het prijzengeld, enz.  Een schat aan informatie voor de geïnteresseerden in geschiedenis, leuke statistieken en opmerkelijke verhalen. De bezoeker kan op meer dan 35 luisterpunten een boodschap beluisteren die nu eens 45 seconden dan weer meer dan 2 minuten duurt. Het gaat dus goed en vlot vooruit.

 

Engelstalige audiotour

En er is ook gedacht aan bezoekers die het Vlaams/Nederlands niet begrijpen. Zij kunnen hun oor te luister leggen via de Engelstalige audiotour, eveneens heerlijk ingesproken door een native speaker. En er zijn plannen om de audiotour ook andere talen te introduceren. De audiotour op zich neemt ongeveer 50 min à 1 uur in beslag.

 

 

Benieuwd naar het gesproken Ronde-verhaal en hoe Carl Berteele je op sleeptouw neemt doorheen de geschiedenis van de mooiste klassieker ter wereld? Kom het bij ons ontdekken… We zijn iedere dag (maandag t.e.m. zondag) open van 10 tot 18u. 

Leeuw van Vlaanderen Il Magistrale koffie

Na de Bom van Balen en Golden Greg krijgt nog een wielercoryfee zijn eigen koerskoffie. In samenwerking met koffiemerk Il Magistrale zal Johan Museeuw zijn “Leeuw van Vlaanderen” lanceren tijdens Winterwarmte 2018 (23-25 november) in Oudenaarde.

Introductie

De introductie vindt plaats in het Centrum Ronde van Vlaanderen waar deze koffie ook geschonken gaat worden in het Peloton Café. Johan Museeuw zelf zal aanwezig zijn op vrijdagavond 23 november.

Volle koffie met chocolade tonen

Bas van den Heuvel, zaakvoerder van Il Magistrale, omschrijft de “Leeuw van Vlaanderen” als “een koffie die gebrand wordt volgens een klassiek Belgisch recept: een mooie volle koffie met veel chocolade tonen.” “We wilden een speciale koffie voor Johan creëren omdat hij de grote meneer is geweest in de jaren ’90 gezien zijn palmares in de klassiekers. We hebben de roast dan ook Monument Roast genoemd naar de vele koersmonumenten die Johan heeft veroverd.”

Praktisch

U kunt dus tijdens Winterwarmte (23-25 november) de “Leeuw van Vlaanderen” koffie van Il Magistrale proeven en de Flandria-koersauto komen bewonderen aan het Centrum Ronde van Vlaanderen. Vanaf dat weekend zal de koerskoffie te koop zijn in de Rondeshop alsook geserveerd worden in het Peloton Café.

Wereldkampioenen

De opvolging van onze huidige toppers op wielen is verzekerd. Zeker als het van Remco Evenepoel (18), Bjorg Lambrecht (21) en Laurens De Plus (23) afhangt. Samen zijn ze goed voor 4 (!) medailles op het WK in Innsbruck 2018. Op donderdag 15 november mogen we, samen met Wielerverhaal, deze drie jonge kampioenen ontvangen in het Centrum Ronde van Vlaanderen. 

Het gaat hard voor ex-voetballer Remco Evenepoel. Kersvers Flandrien bij de junioren. Wie anders? Hij won meer dan 3/4 van de wedstrijden waar hij aan de start stond. Hij won haast alles wat er in zijn categorie te winnen viel. Als 18-jarig toptalent start hij volgend seizoen als neoprof bij Deceuninck-Quickstep.

Bjorg Lambrecht staat gekend als een rasechte klimmer. Hij proefde afgelopen seizoen al van het profbestaan in het wielrennen bij Lotto-Soudal. Hij behaalde zilver op de wegwedstrijd bij de beloften in Innsbruck, maar liet bij de profs ook al een glimp van zijn klimcapaciteiten zien in de Ronde van Zwitserland.

Laurens De Plus kan zowel bergop als in een tijdrit zijn mannetje staan. Hij was erbij toen Greg Van Avermaet Olympisch kampioen werd in Rio (2016) en werd dit jaar zelf wereldkampioen in de ploegentijdrit met Quickstep Floors in Innsbruck (2018).

We zijn ervan overtuigd dat deze mannen het even goed kunnen uitleggen als dat ze kunnen fietsen, dus dat belooft…

Wil je er graag bij zijn? Schrijf je dan snel in via info@crvv.be of op 055/33.99.33.

Praktisch:

  • Donderdag 15 november
  • Deuren open om 19u30, start om 20u. (de brasserie is doorlopend open, er kan daar dus vooraf al iets gedronken worden.)
  • Deelnameprijs: €10 pp

’s Werelds eerste interactieve podcast ride

’s Werelds eerste interactieve podcast ride

Word een echte flandrien in het wiel van Johan Museeuw en José De Cauwer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Centrum Ronde van Vlaanderen heeft in samenwerking met La Permanence ’s werelds eerste interactieve podcast ride voor wielertoeristen ontwikkeld. De podcast werd ingesproken door Johan Museeuw en Sporza-commentator José De Cauwer. Zij gidsen de wielertoerist door een van de bekende parcours in de Vlaamse Ardennen met tips en tricks over de mooiste wielerhotspots. Daarnaast waarschuwen ze de fietser ook voor gevaarlijke punten onderweg.

Tips en tricks onderweg

Waar kan je terecht voor een heerlijke Kwaremont, goede koffie of een heerlijk bord pasta? Materiaalpech? De Cauwer vertelt je waar je de beste mechanieker vindt. Ook over ‘het juiste moment’ om je maten te lossen, de beste positie op de kasseien en de juiste bandendruk hoef je jezelf niet meer druk te maken met de ‘Leeuw van Vlaanderen’ in je achterzak.

Het wielertoerisme zit enorm in de lift en de wegen raken steeds vo­­ller. Daarom voorziet de podcast ride ook in de verkeersveiligheid van de wielertoerist en haar medeweggebruikers door de fietser te waarschuwen voor gevaarlijke punten op de route. Kortom: alles staat in het teken van een unieke fietsbeleving in de Vlaamse Ardennen. 

Uniek in zijn soort

De podcast stemt zich automatisch af op de snelheid van de fietser en is daarmee uniek in zijn soort. De podcast ride van het Centrum Ronde van Vlaanderen is beschikbaar in het Nederlands en Engels en is te downloaden in de “La Permanence” app. De app is beschikbaar voor iOS en Android via www.lap.cc.

Te koop: Specialized Roubaix

Te koop: Specialized Roubaix

We maken ons nu reeds op voor het nieuwe wielerseizoen, en daar horen uiteraard nieuwe fietsen bij. Met pijn in het hart nemen we dan ook afscheid van onze huidige Speciazed Roubaix-fietsen. Ben jij net op zoek naar een nieuwe fiets? Dan is dit de uitgelezen kans. Voor slechts 2.550 euro is hij van jou (normale winkelprijs: € 3.500).

Specificaties:

Color: Satin Carbon / Gallardo Orange/ Charcoal

Front Wheel: DT R470 Disc, thru-axle, 2Bliss Ready

Frame: FACT 10r carbon, Endurance Geometry, Rider-First Engineered™, 12x142mm thru-axle, Future Shock suspension, 20mm of travel

Rear Wheel: DT R470 Disc, thru-axle, 2Bliss Ready

Fork: Roubaix disc, FACT 11r carbon, 12x100mm thru-axle

Front tire: Specialized Roubaix Pro

Rear Tire: Specialized Roubaix Pro

Inner tubes: 700×20/28mm, 40mm Presta valve

Shifters: Shimano ST-RS505, 11-speed Sadle Phenom Comp GT, hollow Cr-Mo rails, 143mm

Front Derailleur: Shimano Ultegra, braze-on

Handlebar: Specialized Hover Comp Alloy, 15mm rise, 125mm drop, 75mm reach

Guarantee: 4 years frame

Available sizes: 49 – 52 – 54 – 56 – 58 – 61

 

Geïnteresseerd? Een testrit behoort tot de mogelijkheden.
Contacteer ons via op info@crvv.be.

 

Vrijwilligers gezocht voor expo Koersen in de Groote Oorlog

Van 4 mei 2018 tot 12 mei 2019 organiseren we de unieke expo Koersen in de Groote Oorlog. Koersen in de Groote Oorlog blaast het stof van oude wielerverhalen. Verhalen over soldaten op de fiets, gesneuvelde Tourwinnaars en koersen in krijgsgevangenkampen. Hoe verging het de Ronde van Vlaanderen in bezet België? De persoonlijke verhalen komen tot leven via een virtual reality experience, met bijzondere foto’s en authentieke objecten.

Voor de bemanning van de virtual reality experience zijn we op naar nog enkele helpende handen. Wat de taken precies inhouden? Het verwelkomen van de bezoekers, uitleg geven bij het gebruik van de VR, de VR-installatie opnieuw klaar zetten voor de volgende bezoeker, … Kortom, dankzij jou beleeft de bezoeker een onvergetelijke ervaring.

Voel je je geroepen? Contacteer ons snel via info@crvv.be. Een vrijwilligersvergoeding wordt voorzien. Data en uren in onderling overleg te bepalen. 

De Ronde beleef je in het episch centrum van de koers!

Het is Ronde-Weekend! Al nagedacht over hoe jij alles uit de Ronde haalt? Onze voorzet:  Peloton Café Zondag de profs, en de dag ervoor de Ronde van Vlaanderen Cyclo. Of je nu zelf meedoet of vrienden en familie komt aanmoedigen; een DJ zorgt ervoor dat je in het ritme komt, de rijk gevulde kaart om […]

Peloton Café

Peloton Café

De vaten worden aangesloten. De laatste likken verf zijn aan het drogen. Bijna klaar dus om de deuren te openen van het Peloton Café.

De RetroRonde is terug

Toen voedingssupplementen nog van koninginnebrij werden gemaakt en een helm van worsten, toen een zonnebril nog diende om het stof uit je ogen te houden en remhendels om te remmen, werd de Ronde van Vlaanderen ook al gereden. Ieder jaar flitst het Centrum Ronde van Vlaanderen de wielerliefhebbers terug naar die prille pionierstijden tijdens de Retro Ronde.

Op zondag 10 juni 2018 worden de wollen koerstruien en oldtimerfietsen uit de mottenballen gehaald voor een tocht van 40, 75, 100 of 160 km door het historische landschap van Vlaanderens Mooiste. Of je nu zelf op je stalen ros stapt of je moedigt de retrohelden aan langs de kant van de weg, je zal de koerssfeer van weleer niet mislopen. Smaak- en sfeervolle bevoorradingen zorgen voor de nodige energie. Op zaterdag 9 juni 2018 kan je al in de sfeer komen tijdens een wielerrommelmarkt en de ‘Retro Sprint’

Haal je stalen ros van stal, pluk die wollen koerstrui uit de kast en fiets met ons mee!

Schrijf je hier snel in.