Sluiting CRVV en annulering Ronde door coronavirus

 

sluiting Peloton Café

 

Dag lieve vrienden van het Centrum Ronde van Vlaanderen en het Peloton Café

Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn zowel het Centrum Ronde van Vlaanderen als het Peloton Café minstens gesloten tot en met 3 april. De medewerkers van het Centrum Ronde van Vlaanderen en het Peloton Café zijn bereikbaar via hun persoonlijke e-mailadres. Het is mogelijk dat de e-mails met wat vertraging beantwoord worden en dat de telefonische bereikbaarheid verre van optimaal is in deze periode. Bestellingen voor de webshop worden op wekelijkse basis verwerkt. Voor dringende zaken kan je terecht via info@crvv.be.

 

Afgelasting van Vlaanderens Mooiste

We delen je ook mee dat de Ronde van Vlaanderen (5 april) afgelast is. We zijn volledig akkoord dat de verantwoordelijkheidszin en de gezondheid van de mens op dit moment primeren. Laten we allemaal verstandig zijn de komende periode en wat van onze vrijheid opofferen voor onze medemens. We kunnen er letterlijk levens mee redden. 

 

Blijf fietsen, maar zeker niet in groep

We raden dus zeker niet af om te blijven fietsen, integendeel. We kunnen echter niet genoeg op het hart drukken dat groepsritten echt niet oké zijn en dat je individueel moet gaan fietsen. Voor meer info verwijzen we jullie graag naar de FAQ van Cycling Vlaanderen.

 

We bedanken je voor je begrip in deze uitzonderlijke omstandigheden. Doe verstandig en zorg goed voor elkaar.

 

Met sportieve groeten

Het voltallige peloton van het Centrum Ronde van Vlaanderen en het Peloton Café

Zwift finale de Ronde

Zwift finale “De Ronde”

Op zondag 16 februari organiseert Zwift een groot E-cycling event in het Centrum Ronde van Vlaanderen (Oudenaarde). E-cycling en E-sports in het algemeen is in volle opmars, zo kwam Zwift op het WK van Harrogate tot een overeenkomst met de UCI om in 2020 voor het eerst in de historie een LIVE en officieel wereldkampioenschap indoor cycling te organiseren, m.a.w. in het najaar van dit jaar kennen we na de diverse wereldkampioenen op de weg ook de wereldkampioen op Zwift. Zwift organiseerde samen met British Cycling al eens zulk event als testcase en voorbereidingen naar een mogelijk WK toe en nu is het dus zo ver!

 

Zwift-De-Ronde

Zwift finale “De Ronde” in het Centrum Ronde van Vlaanderen

De Ronde gaat zijn 4de editie in, maar ondergaat voor 2020 een ware metamorfose, zo waren de voorgaande 3 edities reeds heel succesvol doch vooral dan voor de deelnemers ervan. De locatie was karaktervol, maar koud voor toeschouwers en er waren ook geen faciliteiten. Dit jaar pakken we het helemaal anders aan om een goed inzicht te geven over wat je mag/kan verwachten van een WK (waar Brussel overigens nog altijd mee voor in de running is als host ervan). Zo hebben we gekozen voor Centrum Ronde van Vlaanderen wat gewoon wielrennen ademt en ook totaal past in ons concept. Met douches, kleedkamers, een café en zoveel meer kunnen we gewoon niet beter zitten.

Live commentaar

Zo zal ook Niko De Muyter, de speaker met jarenlange ervaring in de 6-daagse Gent, voorjaarsklassiekers en cyclocrosswedstrijden, ons event van commentaar voorzien, de deelnemers zullen ook voorzien zijn van een persoonlijk rugnummer en zal de wedstrijd ook live worden gestreamd op diverse sociale kanalen. De diverse grote smart trainer merken hebben hun deelname tevens bevestigd en zullen hun persoonlijke technici aanwezig hebben.

Indeling volgens niveaus

36 renners in totaal zullen hieraan deelnemen, zij zijn ingedeeld qua niveau in A, B of C categorie en werden geselecteerd uit honderden Belgische deelnemers die heel de winter hebben gestreden voor een plaats in deze LIVE finales. Per 12 (elke categorie telt 12 finalisten) zullen zij respectievelijk een vlakke wedstrijd met tussensprints, een klimwedstrijd en een heuvelachtige TT betwisten om te bepalen wie de beste allround E-racer is van België.

Timing

De juiste timing zal zo snel mogelijk worden meegedeeld. Deze events gaan doorgaans door tussen 9 en 18u! Natuurlijk nodigen we jullie ook vrijblijvend uit voor de Zwift afterparty om 18u waar we jou tal van hapjes en drankjes zullen aanbieden.

Inschrijven

Inschrijven kan via deze link!

Contactpersoon voor vragen:

Tytgadt Stephan

Zwift Territory Representative België

Tel : +32.477.45.52.56 of +32.483.29.39.97

stephan.tytgadt@zwift.com

Ben jij de ambassadeur die we zoeken?

Ben jij de ambassadeur die we zoeken?

We zijn op zoek naar nieuwe ambassadeurs die deze twee “coureurs” – Tom en Niels – af en toe eens aflossen tijdens hun kopbeurt. Wat we verwachten?

 

KOERSMINDED

Een open deur die we intrappen natuurlijk, maar het gaat verder dan zelf graag kijken naar de koers. Je straalt enthousiasme uit en wil zelf ook graag andere mensen inspireren over de Ronde van Vlaanderen en wielrennen in Vlaanderen.

BEHULPZAAMHEID EN PROACTIVITEIT

De bezoeker is de échte kopman/kopvrouw, dus je doet er alles aan om hem/haar bij te staan en te ondersteunen bij vragen. Behulpzaamheid is dus een must. Je anticipeert op een demarrage en denkt proactief. Je wacht niet tot de kopman een klop van de hamer krijgt.

STREEKKENNIS

In tijden van Google en Waze is een wandelende fietsgps heel mooi meegenomen! Dit is geen vereiste, want je kan daar zeker in groeien.  Je moet toch wel al je weg wat kennen in de Vlaamse Ardennen en bepaalde hellingen kunnen situeren.

TWEETALIG

Nederlands uiteraard, maar ook een goede kennis van het Engels is vereist. Zo kun je verschillende doelgroepen uit het buitenland te woord staan en verder helpen.

Waar je kan ingezet worden?

  • Aan de balie bij ons: mensen ontvangen, informatie geven over de fietsmogelijkheden en de shop beheren
  • Op 4 wielen: op pad met de Kobbel op bepaalde events om promo te voeren
  • Op 2 wielen: op pad met de fiets om een fietsrit te begeleiden

 

Camionette-CRVV

 

Ben je handig en kan je aardig aan een fiets sleutelen? We zoeken ook nog enkele vrijwilligers voor onze fietswerkplaats om tijdens piekmomenten kleine herstellingen te doen of onderhoud te geven aan onze verhuurfietsen.

Ben jij de ambassadeur die we zoeken? We bieden jou een vrijwilligersvergoeding en een inspirerende wielersfeer. 

 

Neem telefonisch contact (055 33 99 33) met ons op of via info@crvv.be.  Een berichtje sturen op onze social media mag ook altijd! 😉 Er staat alvast een kop koffie klaar! 

koffie met fiets en mini-rennertjes

Hachiko’s Mooiste

Hachiko’s Mooiste presenteert fiets-, wandel- en handbiketocht van Oudenaarde naar Merelbeke

 

Hachiko vzw is een organisatie die assistentiehonden opleidt voor personen met een motorische beperking. Hun doelstelling is de opleiding, matching en verdere begeleiding van hulphonden, meldhonden en duohonden in functie van een betere levenskwaliteit voor personen met een motorische beperking of epilepsie. Daarnaast plaatsen ze ook instellingshonden in o.a. woonzorgcentra, voorzieningen voor personen met een (aangeboren) handicap en centra voor psychosociale zorg.

 

Om te zien wat zij doen, verwijzen we jullie graag door naar de website. Bekijk ook onderstaand filmpje eens om te zien wat het belang is van assistentiehonden en hoe Hachiko het verschil maakt:

 

 

 

 

Naar aanleiding van Hachiko’s 20ste verjaardag in 2014, fietsten enkele Hachiko-baasjes zo maar eventjes 5263,93 km bij elkaar op hun handbikes. Dankzij die inzet, de hulp van heel wat enthousiastelingen en de steun van een aantal sponsors kon men na drie weken zwoegen en zweten een cheque van 11.153,15 euro overhandigen aan Hachiko vzw.

 

Hachiko’s Mooiste

Uit erkentelijkheid voor wat die gratis geschonken viervoeters in hun leven betekenen, willen vijf Hachiko-baasjes vijf jaar later, voor Hachiko’s 25ste verjaardag, opnieuw de handbike in beweging zetten. Aangezien Hachiko assistentiehonden plaatst en begeleidt in heel Vlaanderen, willen ze tussen vrijdag 2 en zondag 25 augustus de vijf Vlaamse provincies aandoen. Naar analogie met de wielerwedstrijd, die ook wel Vlaanderens Mooiste wordt genoemd, noemden zij hun ‘Ronde van Vlaanderen’ Hachiko’s Mooiste. Uiteraard is iedereen – handbikers, fietsers, wandelaars, rolstoelgebruikers, bestuurders van scooters en driewielers,… welkom om de vijf koplopers te vergezellen op hun tocht langs haalbare routes. Alle deelnemers verzamelen steeds om 13u30 op het afgesproken startpunt en ontvangen ter plaatse een plannetje met de uitgestippelde route van telkens 20-25 km. Na(ast) iedere tocht is er ook mogelijkheid om extra te steunen door: deel te nemen aan een quiz, een wijnproeverij, een veiling met bijzondere stukken van bekenden mensen, een eetfestijn, een spel- en familiedag in een voorziening waar een door Hachiko opgeleide instellingshond aan het werk is, …

 

Oudenaarde – Merelbeke

De allereerste tocht van Hachiko’s Mooiste start op vrijdag 2 augustus in Oudenaarde (Centrum Ronde van Vlaanderen) langs de Scheldevallei en eindigt in Merelbeke, de thuisbasis van vzw Hachiko. Hieronder vind je het programma:

12.30 uur: officieel startmoment van Hachiko’s Mooiste in het Centrum Ronde van Vlaanderen (persmoment)
13.30 uur: Startschot door de burgemeester van Oudenaarde en paralympisch kampioen Peter Genyn

Iedereen is welkom om deel te nemen! Deelnameprijs: 5 euro.

 

hachiko's mooiste

 

 

Raadpleeg de map van Hachiko’s Mooiste voor alle informatie en data van de activiteiten of scrol naar beneden om de affiches van alle activiteiten te raadplegen! Ook op de Facebookpagina van Hachiko’s Mooiste kan je terecht voor de laatste updates. Voor specifieke vragen kan je mailen naar michedhondt@telenet.be of bellen naar het nummer 0475/53.25.76

Het Centrum Ronde van Vlaanderen lanceert meertalige audiotour

Het Centrum Ronde van Vlaanderen voegt een extra belevingselement toe aan de Ronde-tentoonstelling. Het stelt een audiotour open voor het grote publiek waarbij de wielerfan meer info te horen krijgt over Vlaanderen Mooiste. De audiotour is momenteel beschikbaar in het Nederlands en het Engels.   Dankzij de nieuwe audiotour kunnen zowel binnenlandse als buitenlandse wielerfans […]

Leeuw van Vlaanderen Il Magistrale koffie

Na de Bom van Balen en Golden Greg krijgt nog een wielercoryfee zijn eigen koerskoffie. In samenwerking met koffiemerk Il Magistrale zal Johan Museeuw zijn “Leeuw van Vlaanderen” lanceren tijdens Winterwarmte 2018 (23-25 november) in Oudenaarde. Introductie De introductie vindt plaats in het Centrum Ronde van Vlaanderen waar deze koffie ook geschonken gaat worden in het Peloton […]

Wereldkampioenen

De opvolging van onze huidige toppers op wielen is verzekerd. Zeker als het van Remco Evenepoel (18), Bjorg Lambrecht (21) en Laurens De Plus (23) afhangt. Samen zijn ze goed voor 4 (!) medailles op het WK in Innsbruck 2018. Op donderdag 15 november mogen we, samen met Wielerverhaal, deze drie jonge kampioenen ontvangen in het Centrum Ronde van Vlaanderen. 

Het gaat hard voor ex-voetballer Remco Evenepoel. Kersvers Flandrien bij de junioren. Wie anders? Hij won meer dan 3/4 van de wedstrijden waar hij aan de start stond. Hij won haast alles wat er in zijn categorie te winnen viel. Als 18-jarig toptalent start hij volgend seizoen als neoprof bij Deceuninck-Quickstep.

Bjorg Lambrecht staat gekend als een rasechte klimmer. Hij proefde afgelopen seizoen al van het profbestaan in het wielrennen bij Lotto-Soudal. Hij behaalde zilver op de wegwedstrijd bij de beloften in Innsbruck, maar liet bij de profs ook al een glimp van zijn klimcapaciteiten zien in de Ronde van Zwitserland.

Laurens De Plus kan zowel bergop als in een tijdrit zijn mannetje staan. Hij was erbij toen Greg Van Avermaet Olympisch kampioen werd in Rio (2016) en werd dit jaar zelf wereldkampioen in de ploegentijdrit met Quickstep Floors in Innsbruck (2018).

We zijn ervan overtuigd dat deze mannen het even goed kunnen uitleggen als dat ze kunnen fietsen, dus dat belooft…

Wil je er graag bij zijn? Schrijf je dan snel in via info@crvv.be of op 055/33.99.33.

Praktisch:

  • Donderdag 15 november
  • Deuren open om 19u30, start om 20u. (de brasserie is doorlopend open, er kan daar dus vooraf al iets gedronken worden.)
  • Deelnameprijs: €10 pp

’s Werelds eerste interactieve podcast ride

’s Werelds eerste interactieve podcast ride

Word een echte flandrien in het wiel van Johan Museeuw en José De Cauwer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Centrum Ronde van Vlaanderen heeft in samenwerking met La Permanence ’s werelds eerste interactieve podcast ride voor wielertoeristen ontwikkeld. De podcast werd ingesproken door Johan Museeuw en Sporza-commentator José De Cauwer. Zij gidsen de wielertoerist door een van de bekende parcours in de Vlaamse Ardennen met tips en tricks over de mooiste wielerhotspots. Daarnaast waarschuwen ze de fietser ook voor gevaarlijke punten onderweg.

Tips en tricks onderweg

Waar kan je terecht voor een heerlijke Kwaremont, goede koffie of een heerlijk bord pasta? Materiaalpech? De Cauwer vertelt je waar je de beste mechanieker vindt. Ook over ‘het juiste moment’ om je maten te lossen, de beste positie op de kasseien en de juiste bandendruk hoef je jezelf niet meer druk te maken met de ‘Leeuw van Vlaanderen’ in je achterzak.

Het wielertoerisme zit enorm in de lift en de wegen raken steeds vo­­ller. Daarom voorziet de podcast ride ook in de verkeersveiligheid van de wielertoerist en haar medeweggebruikers door de fietser te waarschuwen voor gevaarlijke punten op de route. Kortom: alles staat in het teken van een unieke fietsbeleving in de Vlaamse Ardennen. 

Uniek in zijn soort

De podcast stemt zich automatisch af op de snelheid van de fietser en is daarmee uniek in zijn soort. De podcast ride van het Centrum Ronde van Vlaanderen is beschikbaar in het Nederlands en Engels en is te downloaden in de “La Permanence” app. De app is beschikbaar voor iOS en Android via www.lap.cc.

Te koop: Specialized Roubaix

Te koop: Specialized Roubaix

We maken ons nu reeds op voor het nieuwe wielerseizoen, en daar horen uiteraard nieuwe fietsen bij. Met pijn in het hart nemen we dan ook afscheid van onze huidige Speciazed Roubaix-fietsen. Ben jij net op zoek naar een nieuwe fiets? Dan is dit de uitgelezen kans. Voor slechts 2.550 euro is hij van jou (normale winkelprijs: € 3.500).

Specificaties:

Color: Satin Carbon / Gallardo Orange/ Charcoal

Front Wheel: DT R470 Disc, thru-axle, 2Bliss Ready

Frame: FACT 10r carbon, Endurance Geometry, Rider-First Engineered™, 12x142mm thru-axle, Future Shock suspension, 20mm of travel

Rear Wheel: DT R470 Disc, thru-axle, 2Bliss Ready

Fork: Roubaix disc, FACT 11r carbon, 12x100mm thru-axle

Front tire: Specialized Roubaix Pro

Rear Tire: Specialized Roubaix Pro

Inner tubes: 700×20/28mm, 40mm Presta valve

Shifters: Shimano ST-RS505, 11-speed Sadle Phenom Comp GT, hollow Cr-Mo rails, 143mm

Front Derailleur: Shimano Ultegra, braze-on

Handlebar: Specialized Hover Comp Alloy, 15mm rise, 125mm drop, 75mm reach

Guarantee: 4 years frame

Available sizes: 49 – 52 – 54 – 56 – 58 – 61

 

Geïnteresseerd? Een testrit behoort tot de mogelijkheden.
Contacteer ons via op info@crvv.be.

 

Vrijwilligers gezocht voor expo Koersen in de Groote Oorlog

Van 4 mei 2018 tot 12 mei 2019 organiseren we de unieke expo Koersen in de Groote Oorlog. Koersen in de Groote Oorlog blaast het stof van oude wielerverhalen. Verhalen over soldaten op de fiets, gesneuvelde Tourwinnaars en koersen in krijgsgevangenkampen. Hoe verging het de Ronde van Vlaanderen in bezet België? De persoonlijke verhalen komen tot leven via een virtual reality experience, met bijzondere foto’s en authentieke objecten.

Voor de bemanning van de virtual reality experience zijn we op naar nog enkele helpende handen. Wat de taken precies inhouden? Het verwelkomen van de bezoekers, uitleg geven bij het gebruik van de VR, de VR-installatie opnieuw klaar zetten voor de volgende bezoeker, … Kortom, dankzij jou beleeft de bezoeker een onvergetelijke ervaring.

Voel je je geroepen? Contacteer ons snel via info@crvv.be. Een vrijwilligersvergoeding wordt voorzien. Data en uren in onderling overleg te bepalen.