Ontdek op de fiets het talrijke (wieler)erfgoed dat de Vlaamse Ardennen rijk is!

Erfgoed en koers. Wij combineren dé twee troeven van Vlaanderen, en in het bijzonder van de Vlaamse Ardennen, tot drie bijzondere fietstochten. Al fietsend doorheen het prachtige landschap ontdek je alles over het historische erfgoed doorspekt met heel wat Ronde-weetjes. De routes worden aangeboden in onze app, Live Ride Love (beschikbaar voor zowel iPhone als Android). Op basis van geolocatie weet je app precies waar je bent en hoor je wielerstem Christophe Vandegoor je in je oor vertellen wat je rondom je heen ziet. Er hoeft dus geen actie meer te gebeuren om de geluidsfragmenten te activeren, wat de veiligheid alleen maar te goede komt. We stellen je graag de drie parcours aan je voor:

Route 50km

We nemen je mee naar  Wortegem en Kruisem. Je maakt er kennis met heel wat heel wat kastelen en hun bijhorende verhalen.

Link naar route: https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/6152308/fietsroute/pdpo-lus-40-km

Route 65km

Deze route brengt je naar de prachtige Zwalmstreek en Velzeke. Het verhaal van Jan De Lichte, het mijnwerkerspad en de protestantengeschiedenis in Korsele. Het zijn maar enkele zaken waarmee je kennismaakt op deze rit.

Link naar route: https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/6077394/fietsroute/pdpo-lus-60-km

Route 90km

Heb je zin in een sportieve uitdaging? Dan is deze rit van 90 kilometer iets voor jou. Een pittig parcours voor getrainde benen, want je krijgt de Paterberg, de Oude Kwaremont én de Koppenberg voor je wielen geschoven. Wie onderweg echter de moed verliest, kan de lus inkorten tot 60 kilometer. Maar geloof ons, door de vele boeiende verhalen onderweg wil je de rit alleen maar tot het einde uitzitten.

Link naar route: https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/6089092/fietsroute/pdpo-lus-80-km

Alle routes starten en eindigen aan het Centrum Ronde van Vlaanderen. Je kan echter op elk gewenst punt inpikken op de route. De app dien je vooraf te downloaden.

Erfgoedwandelingen

Heb je zin in een erfgoedwandeling? Met de ErfgoedApp op je smartphone kan je een reeks nieuwe en verrassende erfgoedwandelingen ontdekken! Duik in het literaire verleden van de streek met de literaire wandeling van Maarkedal. Ga mee met de digitale gids door Wortegem-Petegem en kom leuke weetjes over het landschap en de gebouwen te weten. Gluur binnen in Art-Deco woningen in Ronse via filmpjes met interieurbeelden en interviews met de bewoners. Dit is maar een greep uit het aanbod waarbij Erfgoed Vlaamse Ardennen voor elke gemeente één route uitstippelt, telkens met een ander thema.

Busrondritten – voor groepen

Voor groepen hebben we, in samenwerking met Gidsen Vlaamse Ardennen, een breed aanbod busrondritten uitgewerkt. Mét tussenstops zodat ieder zijn gading vindt en volop kan genieten van al het moois dat deze streek te bieden heeft.

De dag start bij het Centrum Ronde van Vlaanderen. Na ontvangst met een koffie en gebak ben je klaar om je te laten onderdompelen in de wondere wereld van Vlaanderens Mooiste. In de Ronde-tentoonstelling kom je alles te weten over deze legendarische klassieker en zijn helden.

Na het bezoek aan de expo schuif je je voeten onder tafel voor een lunch in het Peloton Café. Zo heb je voldoende energie om de Vlaamse Ardennen in te trekken. Alle arrangementen combineren erfgoed en koers, maar tijdens de rondrit ‘In het wiel van de Flandriens’ ligt de nadruk nog net dat tikkeltje meer op het schouwtoneel waar de Ronde zich afspeelt. Meer fan van al het lekkers dat de Vlaamse Ardennen te bieden heeft? Dan is “Onbekend wordt bemind” echt iets voor jou! Wil je liever al het schoons dat de Zwalmstreek te bieden heeft met eigen ogen zien? Tijdens ‘Toeren langs en rond de slingerende Zwalm’ kom je ogen te kort. En last, but zeker not least, is er de rondrit ‘In stijl naar de mythische Muur’. Zoals je ziet is er voor elk wat wils. We hebben er alvast zin in om je kennis te laten maken met deze prachtige streek.

Meer info volgt

nl_NL