ONTDEK HET RIJKE (KOERS)ERFGOED VAN DE VLAAMSE ARDENNEN

Erfgoed en de koers. De Vlaamse Ardennen ademt het allebei. Het Centrum Ronde van Vlaanderen, Erfgoed Vlaamse Ardennen en de Gidsen Vlaamse Ardennen Extra slaan de handen in elkaar om je te laten kennismaken met deze twee troeven. Er werd een breed aanbod ontwikkeld zodat ieder zijn gading vindt en volop kan genieten van al het moois dat deze streek te bieden heeft.

Totaalarrangementen (per bus)

De dag start bij het Centrum Ronde van Vlaanderen. Na ontvangst met een koffie en gebak ben je klaar om je te laten onderdompelen in de wondere wereld van Vlaanderens Mooiste. Je kan kiezen tussen een halve dag arrangement of een volledige dag. Bij een volledige dag breng je ook een bezoek aan de Ronde-tentoonstelling. Hier kom je alles te weten over deze legendarische klassieker en zijn helden.

Alle arrangementen combineren erfgoed en koers, maar tijdens de rondrit ‘In het wiel van de Flandriens’ ligt de nadruk nog net dat tikkeltje meer op het schouwtoneel waar de Ronde zich afspeelt. Meer fan van al het lekkers dat de Vlaamse Ardennen te bieden heeft? Dan is “Onbekend wordt bemind” echt iets voor jou! Wil je liever al het schoons dat de Zwalmstreek te bieden heeft met eigen ogen zien? Tijdens Toeren langs en rond de slingerende Zwalm’ kom je ogen te kort. En last, but zeker not least, is er de rondrit In stijl naar de mythische Muur’. Zoals je ziet is er voor elk wat wils. We hebben er alvast zin in om je kennis te laten maken met deze prachtige streek.

Aandachtspunt: De prijzen van deze arrangementen zijn geldig vanaf 30 personen. De bus wordt voorzien door de groep zelf.

FIETSROUTES

Route 50km

We nemen je mee naar Wortegem en Kruisem. Je maakt er kennis met heel wat heel wat kastelen en hun bijhorende verhalen.  

Route 65km

Deze route brengt je naar de prachtige Zwalmstreek en Velzeke. Het verhaal van Jan De Lichte, het mijnwerkerspad en de protestantengeschiedenis in Korsele. Het zijn maar enkele zaken waarmee je kennismaakt op deze rit. 

Route 90km

Heb je zin in een sportieve uitdaging? Dan is deze rit van 90 kilometer iets voor jou. Een pittig parcours voor getrainde benen, want je krijgt de Paterberg, de Oude Kwaremont én de Koppenberg voor je wielen geschoven. Wie onderweg echter de moed verliest, kan de lus inkorten tot 60 kilometer. Maar geloof ons, door de vele boeiende verhalen onderweg wil je de rit alleen maar tot het einde uitzitten.

Alle routes starten en eindigen aan het Centrum Ronde van Vlaanderen. Je kan echter op elk gewenst punt inpikken op de route. De app dien je vooraf te downloaden (iOS en Android). 

ERFGOEDWANDELING

Heb je zin in een erfgoedwandeling? Met de ErfgoedApp op je smartphone (iOS en Android) kan je een reeks nieuwe en verrassende erfgoedwandelingen ontdekken! Duik in het literaire verleden van de streek met de literaire wandeling van Maarkedal. Ga mee met de digitale gids door Wortegem-Petegem en kom leuke weetjes over het landschap en de gebouwen te weten. Gluur binnen in Art-Deco woningen in Ronse via filmpjes met interieurbeelden en interviews met de bewoners. Dit is maar een greep uit het aanbod waarbij Erfgoed Vlaamse Ardennen voor elke gemeente één route uitstippelt, telkens met een ander thema.

nl_NL