Fietsroute

Fietsen in de Vlaamse Ardennen

RondeShop

Beleef de Ronde in het spoor van levende legendes zoals Eddy Merckx, Johan Museeuw en Tom Boonen. Je rijdt van helling naar helling waarvan elke kassei, elk stukje asfalt en elke vierkante centimeter getuigen zijn van meer dan honderd jaar wielergeschiedenis. Geniet van de heerlijke vergezichten boven op de Muur en de Paterberg en beeld je in hoe je net als een echte Ronde-winnaar alleen over de Oudenaardse meet rijdt. Kortom: de ultieme fietsbeleving in de Vlaamse Ardennen.

Paterberg

Ronde van Vlaanderen-routes

Met de permanent bewegwijzerde Ronde van Vlaanderen-routes is het een ‘fluitje van een cent’ om de iconische hellingen van Vlaanderens Mooiste zelf te gaan ontdekken. De drie lussen bieden voor elk wat wils. Vul je drinkbus, steek voldoende druk op je banden en verfris je bij ons met een douche én een flinke dorstlesser achteraf in het Peloton Café! Start en aankomst: Centrum Ronde van Vlaanderen.

BLAUWE LUS

(78 km)

Kortste lus, maar met enkele stevige kuitenbijters:

 Taaienberg

Oude Kwaremont

Koppenberg

GELE LUS

(103 km)

Een rit voor échte kasseiliefhebbers.

Paddestraat

Lippenhovestraat

Wolvenberg

Molenberg

RODE LUS

(114 km)

Grootste lus met kasseien en hellingen.

Muur van Geraardsbergen

Berendries

Eikenberg

Bosberg

Opmerking over een Ronde-lus? 👉 ROUTEDOKTER!

Heb je een opmerking over de bewegwijzering van een van de Ronde-lussen? Dat kan gaan van tijdelijke omleiding door wegenwerken tot een verdwenen of verdraaid bordje, enz. Gelieve dit te melden aan de ROUTEDOKTER! Samen voor optimale fietsbeleving in de Vlaamse Ardennen! #liveridelove

After work rides

After work rides:

  • Nieuwe after work rides coming soon. 

Partnerroutes

Naast de drie bovenstaande lussen hebben we ook nog enkele andere routes die we samen met onze partners hebben ontwikkeld. Ontdek ze hieronder!

GO4CYCLING-ROUTE

(95 km)

In de moderne Ronde van Vlaanderen wordt de Paterberg maar liefst drie keer beklommen. In deze route houden we het bij één keer. Woeker echter niet met je krachten. De taalgrens oversteken betekent qua hoogtemeters meestal weinig goeds.

Start- en eindpunt: Centrum Ronde van Vlaanderen.

RAPHA X BAHAMONTES

(105 km)

Deze tocht leidt je dwars doorheen de Vlaamse Ardennen met passage door Zwalm, Zottegem, Brakel, D’Hoppe en Maarkedal.

Start- en eindpunt: Centrum Ronde van Vlaanderen. 

Live-Ride-Love-app

Logo - Centrum Ronde van Vlaanderen

WAT IS DE LIVE – RIDE – LOVE-APP?

De Live – Ride – Love app  is dé gids voor de (wieler)toerist in de Vlaamse Ardennen. Praktisch nut gekoppeld aan extra beleving voor de culturele meerwaardezoeker in de fietsregio bij uitstek… “Live it, ride it and love it in Flanders.”

VAN WAAR KOMT LIVE – RIDE – LOVE?

Dat komt van de baseline die onder het Centrum Ronde van Vlaanderen-logo staat. Het staat symbool voor het beleven, het fietsen, en het beminnen van Vlaanderens Mooiste en bij uitbreiding de voorjaarsklassiekers.  

#LIVERIDELOVE

Heb je zelf een leuke foto of een interessant verhaal dat met de Ronde te maken heeft? Stuur het ons door via info@crvv.be of via privébericht op onze social media (FacebookInstagramTwitter). Wil je het zelf posten? Deel het gerust met onze hashtag #liveridelove 

  • LIVE: Deel jouw ultieme Ronde-beleving het hele jaar door in binnen-en buitenland!
  • RIDE: Deel jouw fietsrit in het Ronde-decor!
  • LOVE: Deel jouw liefde voor de fiets, de Vlaamse Ardennen en Vlaanderens Mooiste met ons!

EXTRA FACILITEITEN

Douchebeurt

VERFRISSENDE DOUCHE: SHOWER LIKE A PRO

Een zweetgeurtje is misschien wel het ultieme bewijs van je inspanning, maar toch is het aangenamer om fris gewassen weer naar huis te gaan. In het Centrum Ronde van Vlaanderen kun je terecht voor een heerlijke opfrisbeurt in onze gloednieuwe douches. Reserveren is niet nodig.

Een opfrisbeurt kost €2 per persoon. 

Huur GPS

Met een Wahoo-GPS op zak vind je overal je weg in de Vlaamse Ardennen. Maak een keuze uit vooraf geprogrammeerde routes of stel je eigen route samen.

€10 per dag. Reservatie gewenst via mail

Bevoorrading

VUL BIJ ONS JE BIDON

Goed gehydrateerd blijven is het begin van alles. Bij gebrek aan een volgwagen – en een knecht in je ploeg die voor je bevoorrading zorgt – kun je in het Centrum Ronde van Vlaanderen terecht om zelf je drinkbus te vullen.

Dat is zelfs helemaal gratis! 

PELOTON CAFÉ

Op krachten komen na je fietsrit? Kopman of knecht, klimmer of spurtbom, flandrien of niet, iedereen welkom! Vul die verbrande ‘Strava-calorieën’ terug aan in het Peloton Café. Ideale uitvalsbasis vóór en na jouw rit. Meer info? Klik hier!

RONDESHOP

Een binnenband extra vergeten of heb je een gebrek aan sportvoeding mee voor onderweg? Je kunt vóór jouw rit altijd langskomen in de RondeShop zodat je goed uitgerust bent voor je toch in de Vlaamse Ardennen.

Begeleide fietsrit

Met wie kun je beter het parcours van de Ronde van Vlaanderen ontdekken dan met Johan Museeuw, de Leeuw van Vlaanderen himself? De drievoudige Ronde-winnaar neemt jouw groep op sleeptouw langs zijn favoriete Ronde-plekjes. Met zijn tips & tricks overwin je zelf de nijdige kuitenbijters en kinderkopjes. Het parcours wordt op maat uitgewerkt en is doorgaans tussen 60 en 80 km lang. Sta je samen met Museeuw op de finishfoto of rijd je hem los uit het wiel?

Voor groepen vanaf 15 personen. Prijs (incl. bezoek aan de exporuimte) is op aanvraag via mail. 

Veilige fietsopberging

“Mag ik mijn fiets binnen opbergen? Ik laat mijn fiets niet graag buiten onbewaakt staan.” Tuurlijk mag dat, we hebben zelfs liever van wel. Die mogen tegen de hekkens gestald worden. Zo is er veel meer sociale controle en staat je fiets droog.

Gebruik locker

Je wilt wat spullen opbergen om dan achteraf terug op te halen? Dat kan bij ons! Maak gebruik van een van onze lockers.

Extra faciliteiten

nl_NL