Extra belevingselementen

Om je bezoek aan de tentoonstellingsruimte nog interessanter te maken, hebben we extra belevingselementen in het aanbod:

  • Gegidste rondleiding door een van onze Nederlandstalige CRVV-gidsen:  Lucien Deschepper / Joris De Jaegher
  • Gegidste rondleiding door een van onze meertalige gidsen (NL-ENG): Michel Debaets / Pieter Schillewaert / Jeroen Meirlaen
  • Gegidste rondleiding door een ex-prof: Eric Leman / Freddy Maertens / Johan Museeuw / Nico Mattan / Carl Berteele
  • Een voorstelling over de Ronde a.d.h.v. een rijk beeldarchief door Geert Vandenbon
  • Een vertelling over de allereerste Ronde-winnaar Paul Deman door Jurgen Creyf

Gidsen

Gegidste rondleiding door ex-profs:

  • Freddy Maertens: € 200
  • Nico Mattan: € 250
  • Eric Leman: € 250
  • Johan Museeuw: € 350
  • Carl Berteele: € 600

Prijzen zijn incl. btw. Reservatie op aanvraag.

Freddy Maertens gids CRVV

“Een verrijking om mee te gaan in het zog van een echte kampioen die ooit zelf de kasseien aan den lijve ondervonden heeft als profwielrenner. Leuk om exclusieve verhalen te horen over de koers”

Interesse om de exporuimte te bezoeken in het zog van Freddy Maertens of Johan Museeuw?

VOORSTELLINGEN

Voorstelling over de Ronde door Geert Vandenbon

Geert Vandenbon spreekt vanuit zijn ervaring in de buik van de Ronde van Vlaanderen. Hij werkte tussen 1987 en 2009 intens mee aan zowat alle facetten van de organisatie, de uitbouw en de uitstraling van Vlaanderens Mooiste. Hij is uitgever van wielerboeken (o.m. over de Ronde en over stichter Karel van Wijnendaele), co-auteur van enkele werken over de Ronde en mede-oprichter van het Centrum Ronde van Vlaanderen. Daarnaast trekt hij Vlaanderen rond met Dag & Nacht Koers!, een wielerprogramma met Michel Wuyts.

Geholpen door heerlijke archieffoto’s en unieke documenten, spit hij diep in het verre en het recente verleden en kijkt hij naar de toekomst van de Ronde. Hij bombardeert de toeschouwer met verhalen, informatie, beelden, anekdotes en… humor.

De Ronde Leeft

“Een echte aanrader voor mensen die zich nog meer in woord en beeld willen verdiepen in de wondere wereld van Vlaanderens Mooiste. De voorstelling is uitermate geschikt voor groepen van 30 à 50 personen.”

De voorstelling kost € 125 (excl. btw) en is op aanvraag. Interesse? Contacteer ons! 

Vertelling ‘Meneer Deman’ door Jurgen Creyf

“Indien ik Paul Deman als vermoedelijke overwinnaar geef dan is ’t alleenlijk omdat de kleine Reckhemnaar uiterst slim is en in den eindsprint zijnen voet nevens de besten mag zetten.”

Het volledige verhaal van deze heldhaftige wielrenner kun je vanaf september ontdekken in het Centrum Ronde van Vlaanderen. Jurgen Creyf, wielerliefhebbend verteller bij Racing Letterbeek, neemt je een half uurtje mee op sleeptouw doorheen de wonderbaarlijke levenswandel van de eerste Ronde-winnaar.

Vertelling Meneer Deman

“Een onmisbaar verhaal voor elke wielerfanaat.”

Deze voorstelling kost € 105 (excl. btw) en is op aanvraag. Interesse? Contacteer ons!