Extra belevingselementen

GIDSEN

Om je bezoek aan de tentoonstellingsruimte nog interessanter te maken, hebben we verschillende mogelijkheden:

  • Gegidste rondleiding door een van onze CRVV-gidsen (
  • Gegidste rondleiding door een ex-prof (Johan Museeuw of Freddy Maertens)
  • Een voorstelling over de Ronde a.d.h.v. een rijk beeldarchief (Geert Vandenbon)
  • Een vertelling over de allereerste Ronde-winnaar Paul Deman (Jurgen Creyf)

Gegidste rondleiding door ex-profs:

  • Johan Museeuw: € 300
  • Freddy Maertens: € 175
Freddy Maertens gids CRVV

VOORSTELLINGEN

Voorstelling over de Ronde door Geert Vandenbon

Geert Vandenbon spreekt vanuit zijn ervaring in de buik van de Ronde van Vlaanderen. Hij werkte tussen 1987 en 2009 intens mee aan zowat alle facetten van de organisatie, de uitbouw en de uitstraling van Vlaanderens Mooiste. Hij is uitgever van wielerboeken (o.m. over de Ronde en over stichter Karel van Wijnendaele), co-auteur van enkele werken over de Ronde en mede-oprichter van het Centrum Ronde van Vlaanderen. Daarnaast trekt hij Vlaanderen rond met Dag & Nacht Koers!, een wielerprogramma met Michel Wuyts.

Geholpen door heerlijke archieffoto’s, spitse beeldmontages en unieke documenten, spit hij diep in het verre en het recente verleden en kijkt hij naar de toekomst van de Ronde. In een ‘exposé’ van zo’n 2 x 55 minuten, bombardeert hij de toeschouwer. Met verhalen, informatie, beelden, anekdotes en… humor.

Ik graaf graag in de geschiedenis van de Ronde. Met sprekende beelden, interessante illustraties en pakkende weetjes. Ik ben een bevoorrechte getuige en ik werkte beroepshalve 23 jaar mee aan de organisatie van de mooiste wedstrijd van de wereld. Ik deel mijn ervaringen graag met mensen die die passie voor de Ronde delen.

De Ronde Leeft

Kortom: een echte aanrader voor mensen die zich nog meer in woord en beeld willen verdiepen in de wondere wereld van Vlaanderens Mooiste. De voorstelling is uitermate geschikt voor groepen van 30 à 50 personen.

De voorstelling kost 125 euro en is op aanvraag.

Interesse? Stuur ons een mailtje of bel (055/ 33 99 33) ons op om een reservatie te maken. 

Geert Vandenbon

Vertelling ‘Meneer Deman’ door Jurgen Creyf

“Indien ik Paul Deman als vermoedelijke overwinnaar geef dan is ’t alleenlijk omdat de kleine Reckhemnaar uiterst slim is en in den eindsprint zijnen voet nevens de besten mag zetten.”

Het volledige verhaal van deze heldhaftige wielrenner kun je vanaf september ontdekken in het Centrum Ronde van Vlaanderen. Jurgen Creyf, wielerliefhebbend verteller bij Racing Letterbeek, neemt je een half uurtje mee op sleeptouw doorheen de wonderbaarlijke levenswandel van de eerste Ronde-winnaar. Een onmisbaar verhaal voor elke wielerfanaat.

De voorstelling kost € 130, maar is uiteraard op aanvraag. 

Interesse? Stuur ons een mailtje of bel (055/ 33 99 33) ons op om een reservatie te maken. 

Vertelling Meneer Deman