Hachiko’s Mooiste

Hachiko’s Mooiste presenteert fiets-, wandel- en handbiketocht van Oudenaarde naar Merelbeke

 

Hachiko vzw is een organisatie die assistentiehonden opleidt voor personen met een motorische beperking. Hun doelstelling is de opleiding, matching en verdere begeleiding van hulphonden, meldhonden en duohonden in functie van een betere levenskwaliteit voor personen met een motorische beperking of epilepsie. Daarnaast plaatsen ze ook instellingshonden in o.a. woonzorgcentra, voorzieningen voor personen met een (aangeboren) handicap en centra voor psychosociale zorg.

 

Om te zien wat zij doen, verwijzen we jullie graag door naar de website. Bekijk ook onderstaand filmpje eens om te zien wat het belang is van assistentiehonden en hoe Hachiko het verschil maakt:

 

 

 

 

Naar aanleiding van Hachiko’s 20ste verjaardag in 2014, fietsten enkele Hachiko-baasjes zo maar eventjes 5263,93 km bij elkaar op hun handbikes. Dankzij die inzet, de hulp van heel wat enthousiastelingen en de steun van een aantal sponsors kon men na drie weken zwoegen en zweten een cheque van 11.153,15 euro overhandigen aan Hachiko vzw.

 

Hachiko’s Mooiste

Uit erkentelijkheid voor wat die gratis geschonken viervoeters in hun leven betekenen, willen vijf Hachiko-baasjes vijf jaar later, voor Hachiko’s 25ste verjaardag, opnieuw de handbike in beweging zetten. Aangezien Hachiko assistentiehonden plaatst en begeleidt in heel Vlaanderen, willen ze tussen vrijdag 2 en zondag 25 augustus de vijf Vlaamse provincies aandoen. Naar analogie met de wielerwedstrijd, die ook wel Vlaanderens Mooiste wordt genoemd, noemden zij hun ‘Ronde van Vlaanderen’ Hachiko’s Mooiste. Uiteraard is iedereen – handbikers, fietsers, wandelaars, rolstoelgebruikers, bestuurders van scooters en driewielers,… welkom om de vijf koplopers te vergezellen op hun tocht langs haalbare routes. Alle deelnemers verzamelen steeds om 13u30 op het afgesproken startpunt en ontvangen ter plaatse een plannetje met de uitgestippelde route van telkens 20-25 km. Na(ast) iedere tocht is er ook mogelijkheid om extra te steunen door: deel te nemen aan een quiz, een wijnproeverij, een veiling met bijzondere stukken van bekenden mensen, een eetfestijn, een spel- en familiedag in een voorziening waar een door Hachiko opgeleide instellingshond aan het werk is, …

 

Oudenaarde – Merelbeke

De allereerste tocht van Hachiko’s Mooiste start op vrijdag 2 augustus in Oudenaarde (Centrum Ronde van Vlaanderen) langs de Scheldevallei en eindigt in Merelbeke, de thuisbasis van vzw Hachiko. Hieronder vind je het programma:

12.30 uur: officieel startmoment van Hachiko’s Mooiste in het Centrum Ronde van Vlaanderen (persmoment)
13.30 uur: Startschot door de burgemeester van Oudenaarde en paralympisch kampioen Peter Genyn

Iedereen is welkom om deel te nemen! Deelnameprijs: 5 euro.

 

hachiko's mooiste

 

 

Raadpleeg de map van Hachiko’s Mooiste voor alle informatie en data van de activiteiten of scrol naar beneden om de affiches van alle activiteiten te raadplegen! Ook op de Facebookpagina van Hachiko’s Mooiste kan je terecht voor de laatste updates. Voor specifieke vragen kan je mailen naar michedhondt@telenet.be of bellen naar het nummer 0475/53.25.76