Leeuw van Vlaanderen Il Magistrale koffie

Na de Bom van Balen en Golden Greg krijgt nog een wielercoryfee zijn eigen koerskoffie. In samenwerking met koffiemerk Il Magistrale zal Johan Museeuw zijn “Leeuw van Vlaanderen” lanceren tijdens Winterwarmte 2018 (23-25 november) in Oudenaarde.

Introductie

De introductie vindt plaats in het Centrum Ronde van Vlaanderen waar deze koffie ook geschonken gaat worden in het Peloton Café. Johan Museeuw zelf zal aanwezig zijn op vrijdagavond 23 november.

Volle koffie met chocolade tonen

Bas van den Heuvel, zaakvoerder van Il Magistrale, omschrijft de “Leeuw van Vlaanderen” als “een koffie die gebrand wordt volgens een klassiek Belgisch recept: een mooie volle koffie met veel chocolade tonen.” “We wilden een speciale koffie voor Johan creëren omdat hij de grote meneer is geweest in de jaren ’90 gezien zijn palmares in de klassiekers. We hebben de roast dan ook Monument Roast genoemd naar de vele koersmonumenten die Johan heeft veroverd.”

Praktisch

U kunt dus tijdens Winterwarmte (23-25 november) de “Leeuw van Vlaanderen” koffie van Il Magistrale proeven en de Flandria-koersauto komen bewonderen aan het Centrum Ronde van Vlaanderen. Vanaf dat weekend zal de koerskoffie te koop zijn in de Rondeshop alsook geserveerd worden in het Peloton Café.