Rondewinnaars – Anneke Kestelijn

Belgische Rondewinnaars in het Centrum Ronde van Vlaanderen

In 2016 legde Anneke Kestelijn alle Belgische Rondewinnaars op portret vast als eindwerk van haar opleiding fotografie. Wat begon als een hobby is serieus uit de hand gelopen. Met steun van de Stad Ronse heeft ze ondertussen ook alle buitenlandse nog levende Rondewinnaars voor haar lens gekregen. Ze wou vooral de mens achter de wielrenner in beeld brengen en het waren de renners zelf die haar overtuigd hebben om verder te doen.

 

Normaal gezien zou de volledige portretreeks onder de naam ‘Expo Rondewinnaars’ doorgegaan zijn in april in cultuurcentrum De Ververij in Ronse. Als voorsmaakje op die ‘Expo Rondewinnaars’ die naar 17 oktober wordt verplaatst, stelt Anneke de reeks Belgische Rondewinnaars tentoon in het Centrum Ronde van Vlaanderen. Verschillende iconische wielerfiguren komen aan bod: wijlen Roger Decock, Kannibaal Eddy Merckx, de drievoudige winnaars Museeuw en Boonen en nog vele anderen.

 

De tentoonstelling ‘Belgische Rondewinnaars’ loopt tot februari 2021. De volledige portretreeks en de boekvoorstelling gaan door in oktober 2020 in Ronse.

 

Meer info?